De crêpe is van Franse origine, een regionale specialiteit uit Bretagne en wordt vaak gegeten ‘au sucre’ of met Nutella. Het is een flinterdunne variant van de Hollandse pannenkoek. De crêpe wordt gebakken op een platte (elektrische) bakplaat. Er bestaan ook pannen voor het maken van crêpes, maar dan is het moeilijker om de crêpe zo mooi dun te krijgen. Het beslag wordt op de plaat verdeeld met een rateau, ofwel beslagverdeler / beslagspreider.
Veel variatie is mogelijk met crêpes, van zoete tot hartige vullingen. De meest trendy crêpes komen juist uit het Oosten. In Japan pakken ze het creatief aan en worden crêpes gevuld met kleurrijke en verse producten, gepresenteerd als een soort ijshoorntje. Naast zoete crêpes zijn hartige varianten in opkomst als aantrekkelijk alternatief voor het broodje bij de lunch.
Tegenwoordig zijn crêpes een wereldwijd fenomeen, Frankrijk heeft zelfs een dag van de crêpe op 2 februari!
Onze ambachtelijke crêpes worden gemaakt van verse ingrediënten en worden op traditionele wijze gebakken.
Wij bereiden de crêpes met een zoete of hartige topping. Met de volgende toppings kunnen we de crêpes beleggen:
De zoete varianten… naturel, kristalsuiker, poedersuiker, kaneelsuiker, stroop, aardbeienjam, nutella, nutella & banaan, witte chocolade, verse aardbeien.
De hartige varianten… geraspte kaas, serranoham, geraspte kaas & serranoham, geraspte kaas & zongedroogde tomaatjes & pesto, brie & walnoten & honing.